Ofte stillende spørgsmål

Gør det ondt?
Det er forskelligt fra person til person, hvordan det opleves at få akupunktur. Det er ikke smertefrit at få akupunktur, men det er heller ikke smertefuldt. Man vil kunne mærke stikket fra den tynde nål og opleve ømhed eller følelsen af et lille stød. De fleste patienter oplever det som et jag.

På trods af, at det ikke altid er smertefrit, skal behandlingen alt i alt gerne være en god og rar oplevelse.


Er nålene steriliserede? Er det engangsnåle?
Ja, vi bruger kun certificerede sterile engangsnåle af rustfrit stål.


Hvor langt kommer nålene ind i kroppen?
Hvor langt nålene skal ind afhænger af hvilke problemer, der behandles, hvilke akupunkturpunkter der er relevante i den pågældende behandling og hvilket område på kroppen de befinder sig. Eksempelvis er der stor forskel på akupunkturpunkternes dybde på hovedbunden og benet.


Hvor lang tid varer en akupunkturbehandling?

Du skal afsætte en godt og vel 1 time af til det første besøg og 45 min til de efterfølgende behandlinger. Behandlingens varighed varierer efter nålenes virketid og brugen af eventuelle supplerende behandlingsmetoder – og disse varierer alt efter hvilket problem, der behandles.


Hvordan skal jeg forberede mig til en akupunktur behandling?
Bær løst tøj. Dyrk ikke sport umiddelbart lige før, eller efter, behandlingen. Drik ikke kaffe eller farvede drikkevarer, som enten kan forstyrre pulsen eller ændre farven på tungen. Du skal heller ikke være alt for sulten eller for mæt, når du får behandling.


Hvad skal man være opmærksom på efter en behandling?
Det er bedst at slappe af efter behandlingen, så din krop bruger al sin energi på at regulere og hele sig selv. Drik gerne rigeligt med vand. Nogle oplever en let træthed eller lidt uro, fordi kroppen arbejder for at genskabe sin naturlige balance. Stikket kan efterlade et lille blåt mærke, cupping kan give et stort mærke. Men det forsvinder efter et par dage. Hold dig i varmen efter behandlingen i koldt vejr. Undgå at svømme og lignende et par timer efter behandlingen.


Hvor mange gange skal jeg komme til behandling?

Det er et meget individuelt hvor mange behandlinger man skal have. Nogle gange er det nok med 1-2 behandlinger – andre gange opnås den ønskede effekt først efter flere behandlinger. Det er vores erfaring at 6-12 gange er optimalt. Problemer, du har døjet med i lang tid, kræver ofte flere behandlinger.