Ofte stillende spørgsmål

 1. Hvad virker akupunktur imod og hvordan gør den det?
  Akupunktur virker mod næsten alt. Men man kan ikke reparere brækkede ben eller helbrede kræft med nålene. Akupunktur kan få kroppens meridianbaner til at kommunikere med nervebaner, muskler, organer, blodkar og andre kropssystemer. På den måde kan den gøre kroppen opmærksom på hvor og hvordan en god balance bedst genoprettes. Gennem akupunktur bliver dine organers funktioner afbalancerede, og akupunktur vil generelt også kunne styrke dit immunforsvar, og mindske smerter, samt fjerne ubehagelige følgevirkninger. Det medfører at du føler et større velbehag. Læs mere under ”Om akupunktur”.
 1. Gør det ondt?
  Det er ikke smertefrit at få akupunktur, men det er heller ikke smertefuldt. Man vil kunne mærke stikket fra den tynde nål og opleve ømhed, eller følelsen af et lille stød. De fleste patienter oplever det som et jag – enten et lille eller stærkt jag.

  Det er forskelligt fra patient til patient, hvordan det præcist opleves at få akupunktur, som er udført af behandlere, der bruger forskellige teknikker til behandling, da det er afhængigt af hvilke problemer man har.

 1. Er nålene steriliserede? Er det engangsnåle?
  Ja, vi bruger kun certificerede sterile engangsnåle af rustfrit stål. Der er ikke medicin i nålene.
 1. Hvor langt kommer nålene ind i kroppen?
  Hvor langt nålene skal ind afhænger af hvilke problemer, der behandles, hvilke akupunkturpunkter der er relevante i den pågældende behandling og hvilket område på kroppen de befinder sig.
 1. Hvor lang tid varer en akupunkturbehandling?
  Du skal afsætte en godt og vel en time til det første besøg – da der kan forekomme lidt ventetid. En normal akupunkturbehandling varer ca.30 minutter. Det kan være længere, hvis man har behov for andre supplerende behandlingsmetoder såsom sugekop eller kinesisk massage.
 1. Hvordan skal jeg forberede mig til en akupunktur behandling?
  Bær løst tøj. Dyrk ikke sport umiddelbart lige før behandlingen. Drik ikke kaffe eller farvede drikkevarer, som enten kan forstyrre pulsen eller ændre farven på tungen. Du skal heller ikke være alt for sulten eller for mæt, når du får behandling. Frem for alt vær afslappet og undlad at være nervøs.
 1. Hvad skal man være opmærksom på efter en behandling?
  Det er bedst at slappe af efter behandlingen, så din krop bruger sin energi på at regulere og hele sig selv. Drik gerne lidt vand. Nogle oplever en let træthed eller lidt uro, fordi kroppen arbejder på højtryk for at genskabe sin naturlige balance. Stikket kan efterlade et lille blåt mærke, sugekop kan give stor mærke. Men det forsvinder efter et par dage. Hold dig i varmen efter behandlingen i koldt vejr.

  Man må gerne bade en time efter behandlingen, dog et halvt til et helt døgn efter behandlingen, hvis det er en lidt speciel behandling (f.eks med lidt tykkere nåle eller behandling med stærk sugekop). Men akupunktøren skal nok informere dig om det, hvis dette er tilfældet.

 1. Kan man indtage medicin i forbindelse med akupunktur?
  Akupunktur og medicin er ikke samme type behandling. Akupunktur kan genoprette kroppens energi-balance, reducere medicinens bivirkninger og dermed langsomt nedsætte medicinforbruget. Hvis du tager medicin for dét, som du nu får akupunktur for, er det vigtigt, at du snakker med din læge, hvis du gerne vil stoppe med medicinen.
 1. Hvor lang tid virker akupunktur?
  Det afhænger af, hvor godt du passer på din krop efter endt akupunkturbehandling.

  Princippet i akupunktur er at aktivere kroppens egen genopbygningskraft. Akupunkturen rydder forhindringerne af vejen, så kroppen kan reparere sig selv. Men hvis man ikke giver sin krop ro, mens den reparerer sig selv, så kan forhindringerne og dermed smerterne komme tilbage.

 1. Hvor ofte og hvor mange gange skal jeg komme til behandling?
  Der anbefales med 2- 3 gange om ugen i begyndelsen af behandlingen. Derefter en gang om uge. Når du begynder med akupunktur, er det vigtigt, at du får en regelmæssig behandling. Normalt får man en lille pause efter 10 behandlinger inden en ny periode starter. For dem, som bruger akupunktur til at vedligeholde kroppen, behøver man ikke at følge en behandlingsperiode.

  Det er et meget individuelt hvor mange behandlinger man skal have. Nogle gange er det nok med en til to behandlinger – andre gange opnås den ønskede effekt først efter flere behandlinger. Det er vores erfaring at 6-12 gange er det optimale. Problemer, du har døjet med i lang tid, kræver ofte flere behandlinger.

 1. Kan jeg få tilskud til behandlingerne?
  Sygeforsikringen ”danmark” giver tilskud til dine behandlinger hos os. Du kan muligvis også få betalt behandlingen gennem din private sundhedsforsikring, hvis du har en sådan. Læs mere under ”Priser”.