Behandlingsmetoder

  • Klassisk akupunktur

  • Varmebehandling

  • Elektroakupunktur

  • Cupping (Sugekop)

  • Øreakupunktur

  • Kinesisk massage

Klassisk akupunktur

Klassisk akupunktur er baseret på anvendelsen af nåle til at behandle, smertelindre eller diagnosticere sygdomme. Nålene sættes nænsomt ind i særlige punkter i kroppen, uden at du føler smerte. Ved at ramme de helt rigtige akupunkturpunkter i kroppen, vil nålene kunne give en stor lindrende effekt. Akupunktur er en effektiv behandlingsform mod mange forskellige problemer og gener, og bliver derfor anvendt til mange forskellige formål.

Akupunktur vil i mange tilfælde kunne nedsætte medicinforbrug eller gøre medicin fuldstændig overflødigt. Ved akupunktur bliver dine organers funktioner afbalanceret, og det vil generelt også kunne styrke dit immunforsvar, så du føler et større velbehag i kroppen. Der er stort set ingen bivirkninger ved akupunktur, og ifølge klassisk kinesisk akupunktur er hver behandling en individuel behandling, som tager udgangspunkt i det enkelte menneske.

Varmebehandling

Varmebehandling, – der ofte – kombineres med traditionelle nåle, anvendes til at varme energibaner og forstærke akupunkturbehandlings effekt. Der er forskellige former af varmebehandling bl.a. Moxabrænding, varmelampe, varmesten.

Moxabrænding er en betegnelse for den akupunkturbehandling, hvor der afbrændes små tørrede bynkeblade enten direkte på huden eller fæstnet på nålens øverste ende. Ifølge traditionel kinesisk medicinlære hævdes det, at sygdommen trækkes ud gennem det lille efterladte brandsår.

Moxa giver en dejlig varme i dybden som føles behagelig og lindrende ved kroniske lidelser og langvarige svækkelsestilstande.

Elektroakupunktur

Elektroakupunktur er en behandling, hvor nålen tilføres en svag strøm. Oprindelig roterede akupunktøren nålen mellem fingrene, og skabte dermed en bedøvende virkning. I dag forsøger akupunktøren at opnå denne virkning ved hjælp af elektrisk stimulation.

Metoden anvendes især ved bedøvelser i forbindelse med mindre operationer, altså også ved muskel problemer og nerve dysfunktion.

Cupping (Sugekop)

Cupping er en traditionel metode, der benytte en speciel sugekop (der findes forskellige størrelser) i hvilket et vakuum dannes over et område (mest på ryg og mave).

Formålet med sugekoppen er at øge strømningen af qi-energi, forbedre blodcirkulationen, og regulere Yin og Yang balancen.

Man kan bruge massage med kop til at massere og løsne spændinger og aktivere blodomløbet, hvilket fjerner giftstoffer og stimulerer kroppens naturlige forsvar.

Man skal være forberedt på, at behandlingen giver mærker, som normalt går væk i løbet af få dage.

Øreakupunktur

Øreakupunktur (Auriculoterapi) er en behandling, hvor bestemte punkter på det ydre øre påvirkes. Øret opfattes som et mikrosystem, der afspejler hele kroppen.

Metoden anvendes med små kugler på bestemte akupunkturpunkter på øret. De er fastsiddende i øret i ca. en uges tid, eller der indstikkes små nåle på øret.

Øreakupunktur anvendes ved funktionelle lidelser og ved afvænning. Den er en god støtte til traditionelle nåle og vice versa, og kan ofte med fordel anvendes sammen med klassisk akupunktur.

Sørg for at drikke rigeligt så de stoffer der frigøres kan blive skyllet ud.

Kinesisk massage

Kinesisk massage er en gammel kinesisk lægekunst. Behandlingen kan opvarme kroppens energibaner, stimulere kredsløbet, og regulere organernes funktion.

Kinesisk massage kan anvendes effektivt ved problemer med muskler og led og en lang række andre lidelser, og dette kan også bruges til afslapning og velvære.

Ved kinesisk massage anvender man ingen nåle, men trykker i stedet på de specifikke akupunkturpunkter i kroppen. Ved kinesisk massage masserer man huden langs meridianerne med et glat redskab. Massagen på problemområdet kan ofte føles som om, at problemområdet er bulet, fordi redskabet stimulerer de ømme punkter. Ved at påvirke de specifikke ømme punkter i kroppen, vil der blive sat gang i blodcirkulationen, og der bliver derfor større strømning af energier i kroppen, hvilket er med til at stimulere den naturlige heling. Påvirkningen af de forskellige punkter kan være lindrende på smerter og påvirke ubalancer i kroppen i en positiv retning. Det skaber samtidig et bedre flow i kroppen, hvilket kan medvirke til et stærkere immunforsvar og et større velbefindende. Dette er med til at gøre kinesisk massage til en mere effektfuld massage end de fleste andre former for massage.

Efter behandlingen kan man være lidt øm og træt. Det er vigtigt at drikke masser af vand, fordi massagen får kroppen til at udskille affaldsstoffer. Så det er godt at rense kroppen igennem med vand, så affaldsstofferne kan komme ud med urinen. Undgå efter behandlingen også så vidt muligt at blive kold, og lad være at gå i bad lige efter behandlingen. Hvis det er muligt, er det en god idé at tage den med ro og slappe af efter massagen, så kroppen får lov at restituere.