Kinesisk massage

Kinesisk massage er en gammel kinesisk lægekunst. Behandlingen kan opvarme kroppens energibaner, stimulere kredsløbet, og regulere organernes funktion.

Kinesisk massage kan anvendes effektivt ved problemer med muskler og led og en lang række andre lidelser, og dette kan også bruges til afslapning og velvære.

Ved kinesisk massage anvender man ingen nåle, men trykker i stedet på de specifikke akupunkturpunkter i kroppen. Ved kinesisk massage masserer man huden langs meridianerne med et glat redskab. Massagen på problemområdet kan ofte føles som om, at problemområdet er bulet, fordi redskabet stimulerer de ømme punkter. Ved at påvirke de specifikke ømme punkter i kroppen, vil der blive sat gang i blodcirkulationen, og der bliver derfor større strømning af energier i kroppen, hvilket er med til at stimulere den naturlige heling. Påvirkningen af de forskellige punkter kan være lindrende på smerter og påvirke ubalancer i kroppen i en positiv retning. Det skaber samtidig et bedre flow i kroppen, hvilket kan medvirke til et stærkere immunforsvar og et større velbefindende. Dette er med til at gøre kinesisk massage til en mere effektfuld massage end de fleste andre former for massage.

Efter behandlingen kan man være lidt øm og træt. Det er vigtigt at drikke masser af vand, fordi massagen får kroppen til at udskille affaldsstoffer. Så det er godt at rense kroppen igennem med vand, så affaldsstofferne kan komme ud med urinen. Undgå efter behandlingen også så vidt muligt at blive kold, og lad være at gå i bad lige efter behandlingen. Hvis det er muligt, er det en god idé at tage den med ro og slappe af efter massagen, så kroppen får lov at restituere.