Varmebehandling

Varmebehandling, – der ofte – kombineres med traditionelle nåle, anvendes til at varme energibaner og forstærke akupunkturbehandlings effekt. Der er forskellige former af varmebehandling bl.a. Moxabrænding, varmelampe, varme sten.

Moxabrænding er en betegnelse for den akupunkturbehandling, hvor der afbrændes små tørrede bynkeblade enten direkte på huden eller fæstnet på nålens øverste ende. Ifølge traditionel kinesisk medicinlære hævdes det, at sygdommen trækkes ud gennem det lille efterladte brandsår.

Moxa giver en dejlig varme i dybden som føles behagelig og lindrende ved kroniske lidelser og langvarige svækkelsestilstande.

Varmelampe er en speciel lampe der har en hærdet palde. Pladen er belagt med over 50 elementer af de essentielle mineraler der er afgørende for dannelsen af cellerne i den menneskelige krop.

Når den hærdet plade opvarmes til en bestemt temperatur, vil den udsende et unikt bredt spektrumaf elektromagnetiske varme bølger som aktiverer den vital energi via kroppens meridianer . Denne energi fremmer cirkulation, metabolisme og styrker generelt immunsystemet.

De varme sten opvarmes og placeres på specielle akupunkturpunkter eller område på kroppen. Varmen fra stenene trænger bybt ned i kroppen og giver en dybdevirkende afstressning af musklerne overalt på kroppen.

Varmen virker smertelindrende i led og muskler og kan også hjælpe mod angst, depression og søvnløshed.